<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d240597579215014083\x26blogName\x3dJustus\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://justusthewhippet.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://justusthewhippet.blogspot.com/\x26vt\x3d8204391865175114521', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Justus

the Whippet

Mitt jullov

tisdag 30 december 2008

Torsdag 18 december 2008
Idag väckte matte mig mitt i natten och sa att vi skulle åka. Till Dalarna!! Tjiho! (Jag var allt lite orolig när matte packade väskorna att hon skulle åka någonstans utan mig.) Först åkte vi buss. Det var lite bökigt med alla väskor och julklappar (hoppas de är till mig!) men vi fick hjälp av en snäll kille som heter Calle. Han hjälpte oss till och med på tåget så det var lugnt. Försökte smita men matte blev arg och sa att jag skulle stanna på tåget så då gjorde jag som hon sa. Resan som först gick till Stockholm var ok. Vi sov mest och jag passade på att ligga som en ål över matte. Började nere vid fötterna för att sakta krypa upp mot huvudet. Jag gillar närkontakt. Träffade en fin collietik som hette Belinda. Han var ganska snygg men hon hade en jobbig sådan där liten människa i sällskap så jag orkade liksom inte riktigt prata med henne. Den där lilla människan tyckte att jag var söt och så sa hon att hon ville ha en sådan hund som jag när hon blir stor. Vaddå hund? Jag är faktiskt en whippet!
Vi bytte tåg i Stockholm. På perrongen såg jag en bekant filur som jag blev väldigt glad över. Det var Elin som kom för att möta oss och med sig hade hon sin lilla människa Bo. Jag såg knappt honom för han låg i en så’n där vagn men tydligen så blev han väldigt glad och skrattade när han fick syn på mig. Alla tycker om mig! Vi var i Stockholm i en timme och sedan tog vi tåget mot Dalarna. Plötsligt kom en kille som heter Jakob. Han har jag träffat förut. Han kom och satte sig bredvid oss så jag fick inte ligga på min plats, alltså bredvid matte. Jag lade mig över båda matte och Jakob istället.
När vi kom till Falun så mötte mattes mamma oss vid tåget. Gissa om jag blev glad! Jag älskar Britta! Trodde att vi skulle åka direkt ut till Svärdsjö men det visade sig att vi skulle gå på jul-afterwork hos familjen Falkerby. Vi stannade bara en timme och det räckte för mig. Det var en massa sådana där små människor där som hade roliga leksaker om jag inte fick leka med för matte. Som att jag skulle förstöra något?! Nosade lite på granen och på ett paket men när Britta kom så ville jag bara vara med henne. Som tur var så åkte vi med henne hem. Efter att ha fått lite godis så somnade jag gott ute i mitt eget lilla paradis Svärdsjö.

Fredag 19 december 2008
Idag så har jag träffat mattes pappa Erik. Han jobbade sent igår men jag hälsade honom välkommen hem när han kom där mitt i natten. Jag fick korv av honom. Det gillar jag.
Matte och jag myste i sängen ganska länge. Sedan gick vi en promenad runt byn Boda. Jag fick gå utan koppel ganska mycket och det tycker jag om! Matte sa att jag skulle gå fint men jag ville bara springa trots att det var jättehalt. Råkade trilla och skrapa ena benet men det var det värt!
Nu är det helg och Britta ska vara hemma från jobbet. Det är bra tycker jag. Jag gillar att följa efter henne och se vad hon gör. Hoppas att hon ska laga mat för då brukar jag få smaka.

Lördag 20 december 2008
Idag har jag varit till Svärdsjö. Fick dock sitta i bilen och vänta medan matte handlade. Hade min pippi med mig så det var ok. På vägen hem så hoppade jag och matte ur bilen och tog en promenad. Jag gillar att gå promenader utan koppel så man kan välja om man vill springa före eller strosa efter. Matte håller på och ska träna mig hela tiden, hon säger att jag måste veta att jag ska stanna när hon säger så och komma på kommando. Kan väl inte vara helt nödvändigt? Men det är ok att träna för då får jag godis och det är bra. Resten av dagen har jag bara sovit. Det har snöat ute så jag föredrar soffan. Fast kvällspromenaden med matte var jätterolig. Blev helt sprallig av allt den vita, kalla, lite blöta snön som täckte marken. Det är gott att äta snö också.

Söndag 21 december 2008
Idag strålade solen över en vintervit värld. 5 minusgrader hade bildat skare på snötäcket så det knastrade när jag och matte gick på långpromenad. Som vanligt fick jag gå utan koppel förutom när vi gick längs landsvägen. Jag busade och sprang jättemycket så jag blev jättehungrig tills vi kom hem. Slukade min burgare på en gång och sedan somnade jag som en stock. Sov på rygg i den stora fåtöljen mitt i rummet medan mattes pappa kollade på skidskytte, mattes mamma bakade bröd och matte gjorde julgodis. Det är ganska mysigt att få vara med mitt i allt, jag menar att jorden snurrar väl kring mig och mitt välbefinnande? Skaren var lite dum för den gjorde små sår på min små tassar men imorgon ska jag ut och busa igen!

Juldagen 25 december 2008
Idag är det riktigt kallt ute. Minus 11, 1 grader. Men det stoppar inte en stål-whippet (med dubbla täcken) att ta en vinterpromenad i soldiset. Mattes mamma följde med oss och det var roligt. Nu sitter jag och väntar på att få smaka av Brittas hemgjorda leverpastej. Till frukost idag fick jag tomtegröt med mjölk, skinka och prinskorv blandat med mitt torrfoder. Jag åt upp allt utom torrfodret.
Igår var det julafton. Det var jätteroligt för då får man paket. Jag fick flera paket. Fem stycken tror jag. Mest olika slags ben men också prinskorvar och så fick jag en ny freesbee i gummi som ska vara snällare mot mina tänder. Jag pratade med husse i telefon och han sa att Hedda hade köpt julklapp till mig också men att jag inte ska få den förrän jag är hemma i Malmö igen. Jag måste ha varit jättesnäll eftersom tomten lämnade mig så många paket.
Igår morse gick vi en promenad med min kusin Devil och hans lilla människa Anton. Anton sov mest i sin vagn men jag och Devil busade lite. Jag sprang fram och skällde ut Devil men när han ville jaga mig blev det lite läskigt, han är ju jättestor!

Tisdag 30 december 2008
Och så var det redan dags att åka hem till Malmö. Skönt för det var jättekallt ute. Minus 18 grader! Alldeles för kallt för en whippet. Jag har haft det jättebra i Dalarna. Bäst var:
Att få springa, sova mellan Britta & Erik, äta prinskorv, älgfärsköttbullar, äta skinka, äta kalkon, äta hemgjord leverpastej, äta godis och busa. Matte tror att jag har lagt på mig lite under julen men det tycker jag bara är härligt, jag skulle vilja ha en sådan där kulmage.
Resan hem gick fint. Jag låg i mattes knä hela tiden, det är mysigt. Träffade två snygga tjejer som hette Flamsan och Vilja. Den senare var en stilig borsoi. På det sista tåget var det en kisse som tittade på mig. Jag blev jätterädd och backade så jag satt på mattes axel. Hua för katter!
När vi kom till stationen i Malmö stod det en kille och väntade på mig; husse! Jag blev jätteglad! Hoppade upp och ner och pussades jättemycket. Hurra! Och ännu bättre var att jag fick hänga med husse hem för att träffa Monkey. Som jag har saknat Monkey. Borta bra men hemma bäst, jag gillar att vara hemma igen.

Jordskalv!

tisdag 16 december 2008


Imorse hände något jättekonstigt; sängen började skaka, ja hela vårt hus skakade. Så mycket att till och med matte vaknade. Jag tyckte att det var läskigt men matte är lite knäpp så hon tyckte mest att det var roligt. Det var INTE roligt. Matte berättade att det var ett jordskalv. Jordskalv är inte roligt. Tur att jag fick lite extra sovmorgon för att ta igen mig efter upplevelsen. Jag hoppas de inte har sådana där jordskalv i Dalarna.

Strandbus

lördag 13 december 2008

Jippie, idag väckte husse mig och sa att jag skulle få åka med Liam och Oscar till stranden. Det var ett tag sen vi sågs så vi busade loss ordentligt. 






Chips & bus

torsdag 11 december 2008


Jag bjöd in husse på lite chips. Det är så fint att vi delar på allt, jag menar att allt husses är mitt. Matte bjöd husse på chips och då var alltså de mina chips. Enkelt!



Efter chipsen så busade husse och matte med mig. De tror att jag är en rädd liten vovve men jag kan faktiskt morra och se farlig ut, titta bara! Ingen tar mitt pip-ben ostraffat!

Onsdag 10 december

onsdag 10 december 2008


Idag kom matte med en obehaglig överraskning när jag klev ur sängen; kloklippning. Hua! Jag försökte gnälla lite så hon skulle tycka synd om mig men det funkade inte. Fick godis i alla fall. Sedan kom hon med obehaglighet nummer två; dammsugaren. Att man aldrig ska få vara ifred! Jag fick vara hemma från dagis så lite glad var jag men så förstörde matte allt genom att tvätta mina täcken... Jag gillar inte nytvättade saker. Jag vill att de ska ha en viss patina. Vi gick till parken med Janne och hans matte och där passade jag på att bli rikigt lerig på mitt blå täcke. Det blev brunt och fint. Och så kissade jag på det. Hepp! Det kändes åter om mitt täcke. Fast matte tvättade det bara igen. Typiskt! Imorgon ska jag nog kissa på det igen.

Hassel & Janne

tisdag 9 december 2008


Det här är mina kompisar Hassel & Janne och dom har jag hälsat på idag. Jag fick en massa gotter av deras matte. Hoppas vi ska hälsa på hos dom snart igen!

Min nyaste kompis

söndag 7 december 2008


När jag var djursjukhuset köpte matte en ny leksak till mig. Jag älskar verkligen min Monkey! Han bor hemma hos husse och idag fick jag hälsa på honom, gissa om jag blev glad!

Husses snurriga kompisar

lördag 6 december 2008


Idag har jag varit på en konstig grej. Alleycat tror jag det hette. Husse ville att jag skulle stå stilla men jag ville tävla mot alla tuffa cyklar. Jag gillar fixies!



Fattar inte varför de bara cyklar runt runt, verkar lite dumt tycker jag. Som valpar som jagar sin egen svans liksom.



Tur att jag fick böka lite i gräset också. Och tugga på lite goda pinnar.

Adventsfika

Husse kom förbi på adventsfika.



Jag gillar saffransbröd.



Jag gillar att busa med husse.



Kom igen nu husse, det är faktiskt min leksak!



Både jag och husse blev jättetrötta av allt bus så vi vilade en stund tillsammans. Det gillar jag också, att mysa.

Hemmamys och sovställningar


Jag gillar att slappa i sängen.



Snooooz....



Ibland snarkar jag och sover med öppen mun...



Ganska ofta sover jag med benen rakt upp.



Ibland vaknar jag till och tuggar lite på mina leksaker. Här har jag fått Dentastix, det gillar jag!



Ibland kurar jag ihop mig som en liten katt.



Lill-snoken snarkar.



Det är lyxigt att vara whippet.



Ibland tar jag en paus i slappandet och går ut på en promenad. Här spanar jag på änder. Mums!

Det var väl på tiden!

onsdag 3 december 2008

Hej vänner!
Nu är jag tillbaka på bloggen igen. Vi har inte haft något internet, matte och jag, eftersom dumma Bredbandsbolaget kopplade in det på fel adress. Dumma dom! Men nu är det fixat i alla fall så här kommer lite bilder på mig.


Jag har vuxit en del och matte säger att jag börjar bli mer som en vuxen hund men jag är fortfarande barnsligt förtjust i leksaker, än tänker jag inte bli sådär vuxen och värdig!



Mot slutet av sommaren blev jag riktigt tuff och vågade bada tassarna utan större problem.



Och så kom hösten och nya hösttäcket kommer väl till användning här nere i Skåne. Det blåser och regnar i sidled ganska ofta och jag HATAR att bli blöt.



Och så kommer vi nu till det viktigaste. Jag har fått ett nytt hem. Matte och jag har flyttat och det är helt ok med mig. På sistone har hon dessutom varit hemma och jobbat så jag har sluppit dagis. Idag gick vi bara dit och sedan hem igen, trodde knappt att det var sant. Matte säger att jag ska få vara hemma hela tiden efter jul, det tycker jag ska bli roligt. Jag gillar att vara hemma med matte. Jag saknar min gamla lägenhet och stannar ofta utanför porten men jag tror att vi kommer att få det bra här också. Grannarna är snälla och alla tycker att jag är jättefin. Dessutom bor jag jättenära mina kompisar Hassel och Janne. Det är bra! Och så kan jag hälsa på hos husse ofta också, han bor bara tio minuters promenad bort. Så nu kan man säga att jag faktiskt har två hem, två sängar, två matskålar och två godisförråd - det är ganska bra för en liten whippet. Kram//Justus