<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d240597579215014083\x26blogName\x3dJustus\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://justusthewhippet.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://justusthewhippet.blogspot.com/\x26vt\x3d8204391865175114521', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Justus

the Whippet

Hurra!

måndag 25 maj 2009

Plötsligt så hände det bara. De stod innanför dörren och jag kunde inte tro att det var sant. Mattes mamma och pappa! Jag ÄLSKAR Britta! Erik också men mest BRITTA. Jag blev så glad att jag brottades med Tiger tills jag somnade på golvet totalt utmattad.

Här sover jag.



Vi var ute på en massa roliga promenader. Allt blir roligare när Britta och Erik är med!



Poserar lite.



Britta och Erik är snälla, de låter mig stanna och äta gräs och lukta på saker.





Poserar lite mera.



Visst är jag fin?



Britta och Erik köpte glass. Glass tycker jag om!



Vilken tur att de delade sin glass med mig!



Jag smaskade i mig så mycket jag bara kunde, mums!



Glass är nog det bästa, näst efter Erik och BRITTA.

Igår åkte mattes föräldrar hem och jag letade efter dem hela dagen men ingenstans fanns de att hitta. Gnällde och skällde men de kom inte tillbaka. Jag hoppas de kommer tillbaka snart igen. Eller att vi kan åka till Dalarna och hälsa på. Jag ÄLSKAR att vara i Dalarna. Där finns det älgkött och så får man springa utan koppel, fritt precis hur man vill. Det gillar jag! Och så finns ju Britta där såklart!

Häng med whippar & konstnärer




Här ligger jag på en bänk på Sankt Knuts Torg och väntar på mina kompisar Janne & Hassel.


Här är min kompis Hassel. Han har grävt en grop. Vi är bra på att gräva. Jag gillar att hänga med min kompisar, det är roligt.


Jag gillar att hänga med mattes kompisar också. Här ligger jag på mattes kompis Rebecka som firade sin vernissage med mumsig middag och öl. Jag gillar både mat och öl och konstnärer.

Med matte i Torup

Jag har varit med matte på yoga ett par gånger. Jag är ganska bra på det faktiskt, speciellt Downward Dog! Sen kan jag yla mantran också men matte gillar inte när jag överröstar läraren.


Här är vi påväg ut till Torup för att fotografera yoga-poser. Jag fick såklart också vara med på bild. De bilderna blev nog de bästa om jag får säga mitt.



Jag passade på att äta lite maskrosor och fint grönt gräs ute på gården.


Bäst var det när matte hade tid att sitta med mig i solen och mata mig med jordgubbar, det gillade jag!

Ny talang!

söndag 24 maj 2009

Jag har provat en ny sport: fotboll! Jag är en riktig naturbegåvning säger husse. Min starka sida är snabba dribblingar och spurter i djupled. Finns det nåt whippet-fotbollslag tro?






Med husse i Trelleborg

måndag 18 maj 2009

Idag följde jag med husse och hans cykelklubb till velodromen i Trelleborg. Den är utomhus och i asfalt. Husse har berättat att det finns liknande för hundar där man får jaga en kanin. Det låter helt underbart! Jag sprang och lekte hela dagen medans dom andra städade upp och klippte bort buskar. Det roligaste var när det kom grenar flygande som jag kunde skutta omkring med. 



Här står jag och kollar på när dom andra cyklar runt, runt. Blev lite yr efter en stund...



Här linkar jag bort till vattenskålen. Man blir törstig en sån här varm dag.



Sen fick jag springa med husse några varv. Oj, vad det gick undan! Men sen blev jag trött, jag hade ju legat och päst i solen så jag var lite ur form.



Jag tar dig husse!



Tårtkalas i trädgården

lördag 9 maj 2009

Förra veckan var jag på kalas hos snälla Rebecka. Där fick jag vispad grädde, det var mums! När man går på kalas måste man vara snygg så jag tog på den rosa flugan till tigerkostymen.


På kalaset fanns dock en läskig typ. Hon heter Vesta och är en 6 månaders Cordo Corso. Hon var farlig tyckte jag. Vesta ville pussas. Usch!

Tuffaste killen på Ribban


Ben & Jerry's i Magistratsparken



Matte känner så snälla människor. Här hittade hon några som bjöd mig på Ben & Jerry's-glass i solskenet i parken. Gissa om vi är kompisar nu! De lekte med mig och kastade boll också, det var jätteroligt!

Mina kompisar Hassel och Janne


Bästa stället i stan

Det här måste vara det bästa stället i hela stan; Korvhuset!! Matte bjöd mig på lunch där idag, vilket paradis!

Husses nya budväska

Husse har köpt en ny budväska. I den får man plats med en whippet.

Lite nya bilder

fredag 8 maj 2009

Hej! Jag haft fullt upp med att hänga ute i solen på sistone så det har inte blivit så mycket tid över för bloggande men här kommer lite nya bilder från mitt sköna liv. Vill också bara passa på att säga GRATTIS till bästa Liam som fyller 4 år idag!!



I Malmö är det vår. Jag gillar att hänga i parkerna med matte och titta på människor och andra hundar, det är jättemysigt och jag brukar få ta med mig leksaker och goda tuggben ut i solen.



Jag är väldigt kelen av mig och det bästa som finns är att få mysa i sängen under filt med sällskap. Tur att matte gärna ställer upp som huvudkudde.



Husse har en bra famn att mysa i, sitter gärna i knä och gosar.



Jag gillar att man kan sitta utomhus och fika. Jag gillar fika. Bäst är att fika om man får sitta i knät och bli matad med godsaker. Man kan säga att jag är bortskämd men det skulle jag alls inte vilja påstå, jag utövar bara en whippets rättigheter.



Matte tyckte att det här var roligt men jag fattar inte alls... Skulle jag vara lik en get?!



Favoritpose på favoritplats



Favoritplats #2. Jag har en svart skinnfåtölj i dansk design, den betraktar jag som bara min och jag har tagit min röda kudde dit för att markera så att ingen annan ska få för sig något annat.



Vi hänger på Ribban ganska ofta. Här poserar jag på en jättestor stock. Visst är jag snygg!



Matte säger att jag är den finaste och jag är benägen att hålla med, titta så fint jag sitter.

Premiärbadat!

lördag 2 maj 2009