<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d240597579215014083\x26blogName\x3dJustus\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://justusthewhippet.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://justusthewhippet.blogspot.com/\x26vt\x3d8204391865175114521', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Justus

the Whippet

Idag är det julafton!

lördag 22 december 2007

Tjiho! Jag visste det! Idag ÄR det julafton! Liam och Oscar kom på besök med sin husse och matte och dom hade paket med sig till mig!

Oscar hittade mitt gamla tuggben som han låg och bearbetade under köksbordet. Han ville inte busa med mig och Liam.


Jag och Liam är ganska bra på att busa.


Oj vad vi busade!


Det var så himla roligt! Liam är min bästa kompis i hela världen och jag skulle vilja leka med honom varje dag!


Liam är bäst! Han kan så himla mycket saker. Tex hur man lyckas sno kaka från bordet. Oscar försökte också men han fick inget. Fast jag tycker om Oscar ändå, han är också bra.

Nallis har gått i pension

fredag 21 december 2007

Matte sa att Nallis behövde gå i pension. Hon sa att han var gammal och trött och att han inte orkade leka med mig mer. Och innan jag hann säga hejdå så hade han bara dragit.


Men det märkte jag knappt för jag var upptagen av att galoppera med min nya kompis.


Här är nya vovven.


Ja, jag är snäll mot den! Jag lovar...


Vovven gömde sig bakom soffan.


Men kom igen då, busa med mig!


Från att ha varit en värdig ung man


förvandlades jag till en liten toker igen.


Vi busade


och dansade


och lekte


tills jag somnade av ren utmattning. Lycklig men trött!

Jobb och jobb och jobb

torsdag 20 december 2007

För husse och matte alltså. Och jag har så tråååååkigt! Jag är tillbaka med fåntratten runt skallen efter att ha varit ännu en gång på Djursjukhuset för att dränera mitt sår som samlat väldigt mycket vätska. (Undrar om man kan få sån't där klippkort där?)

I söndags var dock en jättebra dag. Jag fick åka till Käglinge för att springa lite med Liam och Oscar och det var så himla roligt! Kolla in bilderna:

Först käkade vi lite fruset fårbajs. Det är som världens smaskigaste smågodis!


Sen fick jag jättemycket energi - titta så jag flyger fram!

Jag vågar inte stanna... Husseeeeeee hjääääälp miiiig!!

Justus the flying whippet. Med Liam i hasorna.


Swisch! Swosch!


Och här kommer Oscar!


På eftermiddagen var vi bjudna på glöggfika hos Rebecka och Bonnie. Bonnie är en mastiff som är 18 månader och hon är randig precis som jag men annars är vi inte så lika. Hon hade dukat fram smaskiga godbitar och vatten i skålar på golvet som jag glatt smaskade upp men sen kom Bonnie och sa att det inte var till mig utan till henne. Bara till henne. Då blev jag lite rädd och backade ut ur köket och sen ville jag sitta i husses knä resten av tiden. Matte och husse glömde tyvärr kameran så det finns inga bilder på mig och Bonnie.

Sen var jag jättetrött och sov gott på rygg i soffan med rumpan i vädret mellan husse och matte. Bättre än så kan det liksom inte bli.

Tidig jul!

fredag 14 december 2007


Tydligen så får husse traditionsenligt en låda fylld med mat ifrån lagret där han jobbar inför varje jul. När han släpade in den stora lådan inatt så var jag där och kollade in ifall det fanns nåt till mig. Och...där låg det bl a ett paket köttbullar, en cognacsmedvurst och en leverpastej. Eftersom det bara är jag som äter kött i den här familjen så måste ju dessa vara till mig! Tjihoo!

Det nya modet

tisdag 11 december 2007


Idag har jag sluppit tratten och istället fick jag ha den här snygga västen som Michael lånade ut till mig. Snyggt va? Jag blev så glad att slippa tratten att jag passade på att tugga sönder väggen på husses kontor, samt äta upp en splitter ny penna för husse. Han blev inte så glad, men sen fjäskade jag lite för honom med mys hemma i soffan.

Rättelse

torsdag 6 december 2007

Till er som har läst bloggen de senaste dagarna om Justus bett så vill jag nu tydligt klargöra att hans sår kom till av en olyckshändelse under lek och inget annat. En tand fastnade förmodligen och rev upp ett sår. Jag ber om ursäkt ifall någon har känt sig anklagad och påhoppad. Han blev alltså inte biten av en annan hund med avsikt. När många Whippethundar springer ikapp och leker kan det gå lite vilt till (och snabbt)och en olycka kan lätt hända. /Husse Martin

Världen genom en strut

onsdag 5 december 2007

Tillvaron är just nu rätt tråkig, för det mesta måste jag ha den där struten på mig och jag avskyr det! Man bara går in i grejer hela tiden och känner sig allmänt klumpig. Och nu kliar det så förbaskat på mitt sår och jag vet att jag inte får slicka på det och därför får jag ha struten. Hata struten. Hoppas att jag aldrig blir biten igen. Men ibland tycker husse synd om mig och tar av den och så får jag ligga i hans knä. Och det bästa av allt att vara en sjukling; jag fick sova hos husse och matte inatt i sängen! Det var supermysigt. Om 10-12 dagar ska jag ta bort stygnen. Nedräkningen kan börja.



Ajaj

tisdag 4 december 2007

Idag när vi var med flocken på morgonrundan så blev jag biten när vi sprang ikapp nere på stranden. Det blev ett riktigt fult sår och Michael fick skjutsa mig och husse till djursjukhuset. Där blev jag nersövd och fick sys. Usch, det var minsann inte roligt. När husse hämtade mig var jag lite groggy och det är jag fortfarande. Nu måste jag ha en sån där löjlig tratt på mig också men jag har fått låna en lurecoursing-väst som jag kan ha sen istället. Och nu kommer jag ju inte kunna springa och leka på ett tag. Fy, vad tråkigt. Hoppas matte och husse fjäskar ordentligt för mig nu i alla fall. 

Jag är utmanad

söndag 2 december 2007

Jag har blivit utmanad av Memphis! Utmaningen går ut på att tillkännage sex ovanliga eller speciella saker om sig själv och att skicka utmaningen vidare till sex nya hundar.

1. Jag tycker om att ligga i soffan och plötsligt dra av en ljudlös brakare vars lukt får både matte och husse att rusa därifrån i panik medans jag undrar vad som pågår.

2. Jag ääälskar isbitar.

3. Mitt namn kommer från den tyska schlager-techno-kungen Justus Köhncke.

4. Jag tror att frukt är godis: mango, ananas, päron, äpple, jordgubbar - you name it! Favoriterna är dock banan och vindruvor.

5. Jag gillar att hänga över soffkanten och vila baktassarna på golvet medan jag ligger över själva sittdynan.

6. Jag gillar att lägga nosen på mattes axel och gömma den under hennes långa hår när hon och husse myser i soffan.

Jag utmanar syrran Peggie, brorsan Miro, Zero, Jessie, kusin Devil och Frank.