<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d240597579215014083\x26blogName\x3dJustus\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://justusthewhippet.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dsv_SE\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://justusthewhippet.blogspot.com/\x26vt\x3d8204391865175114521', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Justus

the Whippet

Livet på en pinne: Magsjuka, hundar, solsken och havsbrus

måndag 28 maj 2007

Nu är jag här igen, vänner! Jag har haft en lite turbulent tid, magen har krånglat hit och dit men nu känns det bättre. Jag har i alla fall haft roliga dagar med matte och husse. I lördags var vi nere vid havet där det finns ett stort fält där såna som jag kan springa fritt. Det var så oändligt stort!

Det var roligt att springa omkring där och jag fick träffa lite andra hundar också! Det var mest stora hundar, och det var lite läskigt, men väldigt spännande. Jag träffade en Rhodesian Ridgeback som var jättesnäll! Jag fick leka lite med henne men jag tror att hon tyckte jag var lite jobbig. Sen kom det en lite läskig hund och då fick jag gömma mig mellan husse och mattes ben. Där kände jag mig trygg.

Här är en bild på mig framför Turning Torso. Stiligt va?

Här jagar jag husse. Han hade inte en chans!


Sen gick vi ner till havet som jag fick se för första gången och jag frös lite där. Men det var skoj att åka på rumpan nerför sanden. Vattnet vågade jag inte känna på, verkade väldigt kallt. Brrr!

Jag har också varit hos veterinären och fått min 12-veckor vaccination. Jag klarade det jättebra tyckte matte och husse. Vi fick vänta ganska länge pga en katt som var akut sjuk men det gjorde inget för jag fick sova i mattes knä, vilket jag gillar. Det var många hundar där, jag såg en hund som kissade på receptionsdisken, hihi!

Ooops, I did it again!

onsdag 23 maj 2007


Hej alla!

Ja här ovan hände en liten olycka och jag är mycket snabbare än min husse som kom när jag redan var klar. (Det är skönt när man får gå på toaletten i fred..!) Appropå ifred så verkar det som om matte vill vara ifred just nu. Hon började gråta när jag hade smaskat sönder hennes nya sommarskor. Dom smakade jättegott och gav bra tuggmotstånd men matte såg ut att bli lite ledsen. Nästa gång ska jag nog ta ett par gamla sneakers istället så kanske hon inte blir lika ledsen. Annars har husse ett par fina dansskor som jag har nosat lite på, dom kanske man kan få?

Jus the De Lorean

Egentligen är jag uppkallad efter bilmärket Hillman, men husse och matte tycker att jag är mer lik husses favoritbil De Lorean. Och jag kan inte mer än hålla med. Eller vad säger ni?

Justus the Wicked

tisdag 22 maj 2007

Nu kan jag klia mig när jag står upp!

måndag 21 maj 2007

Hej!

Idag är jag jätteglad för jag har lärt mig att klia mig när jag står upp. Bara för att fira det fick jag hänga med till klubben Debaser


där husses kompis Martin (Boy Omega) spelade igårkväll. (Jag fick inte följa med på konserten men snälla Emma och Tove höll mig sällskap tills matte och husse kom hem.) Vi mötte upp Martin och hans rara Sara som var jättesnälla och så gick vi och fikade på en uteservering. Jag ville smaka på husses blåbärsshake och det fanns ju två sugrör i glaset men husse sa nej. Snålt tycker jag. Jag slickade lite på glaset i alla fall, haha! Här är hela gänget:


När Martin, Sara och bandet åkte vidare mot Köpenhamn gick jag på långpromenad med husse och matte. Först var vi in en snabbis på Konsthögskolan där jag börjar känna mig hemma och sedan gick vi till ett läskigt ställe som heter DogFun. Vi köpte en spårlina så vi ska kunna träna på inkallning utan att jag rymmer och så något mera som matte sa var en överraskning. Strax därefter dödade jag den här fina pippin alldeles själv:


Visst är jag modig! Den pep jättemycket men jag skakade den tills den blev tyst.
Jag var jätteduktig när vi gick på stan men på vägen hem blev jag trött och matte fick bära mig.


Gudmor Elin efterfrågar trix och kolla här vad lydig jag är när jag väntar på middagen trots att jag är jättehungrig:


Efter maten fick jag mysa med matte. Lite suddig bild men jag är ju alltid snygg.


Sen somnade jag i mattes famn. Det var allt för idag, nu ska vi gosa vidare och jag får ha matte helt för mig själv för husse och New Beginings jobbar med sin kommande utställning.
Puss och kram!


"Ps, kolla in va snabbt jag kan springa! Hoppas vi kan gå till den roliga parken snart igen. Ds"

Magtrubbel och uteliv

söndag 20 maj 2007

Hej alla fans,

sorry att jag inte bloggat på ett tag nu men jag har haft trassel med magen och ni vet ju hur svårt det är att vara fokuserad när man hela tiden måste springa på toa. Ja, eller ut eller till olika särskilt utvalda delar av lägenheten jag bor i. Vi tog en ståbild på min 11-veckorsdag iallafall så här är den:

Visst har jag vuxit lite?
Dagen efter det, på onsdagen den 16e, var jag på mitt första vernissage. Så här stilig var jag då:


Matte och husse säger att jag är en riktig knähund men jag gillar bara att mysa. Här har jag somnat i husses famn:Och jag vet att dom gillar det lite också för vem kan motstå min mjuka päls? Ikväll kommer Emma och Tove hit för att käka middag och sedan ska matte och husse gå på Boy Omegas konsert så då ska dom passa mig ett par timmar. Hoppas dom också vill gosa!

Jag har blivit en riktig fena på datande och här hjälper jag matte att klippa ljud i Peak:


Här är jag när jag solbadar, en av mina favoritsysselsättningar!


Nej, nu ska jag sova lite så jag orkar skutta omkring i parken. Igår var vi i en ny stor park och då fick jag skutta omkring lös. Tur att matte var i närheten för det var lite läskigt men det var jätteroligt att få springa efter henne! Och appropå skutta så har jag idag kommit på att om jag tar fart och springer mot soffan så kan jag hoppa upp i den. Det ni, jag börjar bli en riktigt stor kille! Hej då!

10 veckor

onsdag 9 maj 2007


Igår tisdag blev jag 10 veckor gammal och här är en bild på mig. Visst har jag vuxit? Annars är valplivet bara bra, förutom att matte och husse börjar träna mig lite på att vara ensam vilket jag tycker är skittråkigt. Men jag har ju min sköna säng och mina leksaker jag kan underhålla mig med. Igår när husse och jag var ute började det spöregna och det var inte så roligt. Vi tog skydd under en balkong men det var så kallt och blött! Sen sprang vi hem och jag fick bädda ner mig i min filt, och då kändes det bättre. Nej, nu måste jag ut och kissa!

Computerworld

måndag 7 maj 2007


Jag har blivit riktigt grym på det här med datorer. Matte sitter och jobbar med sin utställning som öppnar om en vecka ungefär. Då ska jag få gå på vernissage! Husse och jag har varit ute en lång stund och sprungit i hundrastgården. Nu regnar det och jag vägrar gå ut fastän matte och husse vill det. Word!

Parklife

söndag 6 maj 2007



Hej!

Ni kanske undrar vart jag har tagit vägen eftersom jag inte bloggat på flera dagar? Solen skiner och jag har fullt upp med att vara en lycklig valp och skutta runt på Malmös grönområden så det är svårt att få tid till skrivandet men nu tänkte jag i alla fall göra ett försök. Vi har varit ute ganska mycket och matte och husse bara fotar mig hela tiden, de måste tycka att jag är himla snygg. Kolla in bilderna, visst är jag stilig?

Här har jag fått en blomsterkrans av tusenskönor, passar mig utmärkt tycker jag. Fast jag kunde inte låte bli att bita lite i den.


Här poserar jag med min tuffa husse. Han är också ganska snygg tycker jag. Och bra att ha när det kommer stora vovvar som vill äta upp mig.


Jag gillar att lukta på blommor...

...det är nästan lika schysst som att äta gräs!


Inte så smart men väldigt söt!




Så här stor kan jag se ut ibland:


För att i nästa stund bli en liten liten plutt igen:

Jag gillar fortfarande att gosa!

Appropå liten så gömde jag mig för husse häromdagen. Han letade och letade och letade

tills han hittade mig under bokhyllan!


Här står jag och spanar.

Nej, nu ska jag vila mig lite och sen ska jag busa. Det går åt mycket energi att springa hela dagarna. Slick på er alla! Och en stor blöt puss till Elin som fyller år idag! Grattis!

1 Maj och jag får inte demonstrera

tisdag 1 maj 2007



Idag är det en dag som kallas för Arbetarnas Dag och eftersom min ras, Whippet, kallas för "The Poor Man's Racehorse" tyckte jag att jag kunde få följa med min matte på torgmöte. Det tyckte inte hon var en så bra idé så jag fick stanna hemma och vakta min nalle och husse istället. Vi lekte lite och sen kom matte hem och lekte med oss också. Vi gick till parken där jag käkade lite gräs. Jag gick hela vägen hem alldeles själv och min matte säger att jag är en stor och duktig kille. Jag var inte lika duktig när vi skulle klippa mina klor som jag är väldigt rädd om, men efter en stund orkade jag inte protestera och matte fick klippa som hon ville. Tänk att hon alltid ska bestämma! Nu på kvällen har jag badat i den lilla gula baljan i badkaret. Husse säger att jag luktar jättegott så det var värt allt det blöta. Och så fick jag gosa lite i en jättestor handduk i mattes famn och det tyckte jag var mysigt.

1 Maj

Hallå igen! Idag är det 1 maj. Matte ska ut på torgmöte, men husse och jag får stanna hemma för att det är så stökigt och mycket folk på stan. Här är bilder på mig när jag är ute och leker och springer.